Facebook Pixel
Växla Nav

Bastu, av Jens Linder

295 :-
Lagerstatus: Finns i lager

Visas i vår utställning

Artikelnr
BASTUB2

I Bastu berättas om hur badandet och kulturen har utvecklats genom tiderna och om bastuns betydelse - för kroppen, men också för själen, samhället och gemenskapen. Bastu rymmer även mängder med inspiration och handfasta råd för dig som drömmer om en egen bastu men även för dig som redan har en.

Utdrag ur Inledning:

"Att bada bastu är något både upphöjt och vardagligt. Det är en stund av kontemplation, av inåtvändhet, vila och återhämtning. Men också av samvaro och samtal. Att sitta tillsammans i en bastu har därtill ett slags utjämnande efekt. Befriade från en hel del sociala attribut - som kläder, yrkesroll - blir samvaron ofta mindre hierarkisk och mer avslappnad."

"Och den här boken handlar just om olika sätt att bada bastu. Nu och förr, i enkelhet och extravagans, ensam eller tillsammans. Den berättar om denna urnordiska sedvänja med badstugor och hett, om moderniteter som arombastu och bastu/yoga och beskriver liknande traditioner ute i världen. Boken innehåller också praktiska råd för den som själv ska skaffa sauna. Och om hur man lagar till en finsk bastukorv eller anordnar en liten vickning efter badet."

"Vi som gjort denna bok hoppas förmedla något av lugnet, samvaron och njutningen i att basta. Vi hoppas kunna gestalta ångan, hettan och aromerna av ved och björklöv - det unika med bastun, som ligger oss så varmt om hjärtat."

Jens Linder är både journalist och kock, vilket märks i bokens alla underbara recept.

Stefan Wettainen är fotografen som står bakom de många härliga och sköna bilderna i boken.

 

 

Produktinformation
Material Inbunden 250 sidor
Höjd 27 cm
Bredd 19,5 cm
Djup 3 cm
© Copyright Bastuspecialisten 2014-2021