Facebook Pixel
Växla Nav

Om oss

Våra legala bolagsuppgifter

  • Vårt bolagsnamn är: Bastuspecialisten Ragnar Frunck AB med säte i Stockholm.
  • Organisationsnummer: 556302-9338

Vår historik

Bastuspecialisten grundades 1965 av Ragnar Frunck. Ragnar startade sin karriär som järnhandlare och blev med tiden en legendarisk sådan, välkänd för många stockholmare. I samband med sin pension sålde han dock den rörelsen och satsade istället på en ny verksamhet, som kom att bli Bastuspecialisten.

Bastuspecialisten Ragnar Frunck AB 1971
Ragnar var en riktig friskus, som älskade att bada bastu och åka vattenskidor. Han var även en passionerad vinterbadare och i Nynäshamn skapade han en tradition att varje nyårsdag åka vattenskidor. Detta berättar Nils-Olof Westberg, som lärde känna Ragnar som ung pojke när han sommarjobbade i järnhandeln.

Ragnar hade lagt märke till den unge, flinke mannen. De två kom väl överens och när Bastuspecialisten planerades, blev Nils-Olof den förste och ende anställde.

Den första bastubutiken hade inte mer än 12 olika bastuartiklar, men minst 10 par vattenskidor.

Affärsidén var att sälja badfärdiga bastur med installation. Bastubutiken var liten till ytan och egentligen var det väl ingen utom Ragnar Frunck och Nils-Olof Westberg, som trodde på idén. Men sann entusiasm smittar som bekant av sig, och kunderna hittade till Bastuspecialisten, som snabbt utökade sortimentet till att även innefatta duschar, badrums- och relaxinredning samt braskaminer.

Bilden på Ragnar och Nils-Olof är tagen 1971.

På 1970-talet var det status att ha bastu hemma, oftast i källaren. Och när den inte användes längre blev den ett förråd. Idag installerar man en bastu för att man vill ha den och är genuint intresserad av bastubadandet.

Sedan 1977 är det Nils-Olof som själv driver Bastuspecialisten, med god hjälp av 19 mycket kunniga medarbetare. Verksamheten vilar stadigt på de tre benen, som man redan på ett tidigt stadium bestämde sig för: Bastu - Brasvärme - Bad

© Copyright Bastuspecialisten 2014–2024