Facebook Pixel
Växla Nav

Skorstenar

Skorstenar

Skorstenar är en förutsättning för vedeldade och gasdrivna eldstäder. Skorstenen ska säkert föra ut eldstadens rökgaser när du eldar!

En skorstens höjd styrs mycket av hur huset ser ut, antal våningsplan och höjd till nock. Kaminen bestämmer normalt vilken dimension rören ska ha för att det skall bli bra drag i skorstenen.

Vi säljer CE-märkta, svensktillverkade skorstenar från NVI och Premodul.

NVI står för Näldens Värmeindustri och är en del av Hallströmsgruppen som ligger i Nälden strax utanför Östersund.

Premodul tillverkas i Markaryd i Småland och är en del av Nibe-koncernen där kaminmärket Contura ingår. 

Rökgasfläktar och vindflöjlar

Beroende på vindförhållanden eller närhet till andra skorstenar kan det behövas draghjälp. Rökgasfläktar, självdragshuvar och skorstensflöjlar kan lösa dessa problem.

Murad skorsten

Vi säljer Schiedels murskorsten Isokern, kontakta butiken för mer information om du vill beställa en sådan till ditt hus. Till en murad skorsten kan det behövas rökrör, spjäll och sotluckor som du hittar hos Bastuspecialisten.

Gasskorsten

Våra gaseldade inomhuskaminer jobbar med ett slutet system och därför är det speciella skorstenar som tar hand om både till och frånluft i samma rör som används till dessa. Kontakta butiken om du vill veta mer.

Krav och Säkerhet

Myndighetskraven på en skorsten och hur den monteras är omfattande för att förhindra brand. Skorstenen ska vara CE-märkt och välisolerad. På taket ska reglementsenlig taksäkerhet monteras för säker sotning.

 

Bastuspecialisten säljer i vår butik i Bromma nödvändga produkter för en godkänd och trygg skorsten och du kan även beställa direkt här på vår hemsida.

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.
© Copyright Bastuspecialisten 2014–2024