Du har inga produkter i din varukorg.

Totalt: 0 :-
Alla priser i SEK

Kassetter & Insatser

Ge din eldstad nytt liv. Placera en kassett i den öppna spisen så förvandlats den till en sluten, effektiv, miljövänlig och säker värmekälla som förbrukar avsevärt mindre ved!

Vårt sortiment av kassetter från marknaders ledande leverantörer är stort och du kan se dem alla här under. På marknaden finns idag ett flertal kända fabrikat av kassetter och kamininsatser av vilka bl a kan nämnas är svenska Keddy, Contura, norska Jötul och danska Rais och Scanspis DSA.

Att sätta in en spiskassett i din öppna spis är en fantastisk investering. Du förvandlar då en öppen spis till en effektiv eldstad som ger ett rejält värmetillskott till din bostad.

Vill du platsbyggda en spis men vet inte vart du ska börja? Längtar du efter en kamin men har svårt att hitta en som passar? Hör av dig till oss så hjälper vi till och vi kan även rita upp din spis till dig!

När man ska frimura använder man en insats i stål eller gjutjärn att bygga runt, sen kan man använda silcaskivor och bygga upp omramningen, vilket skapar stora möjligheter att formge utseendet själv. Kanske med vedförvaring eller lådor under.

Vi har ett brett sortiment av insatser, från stora exklusiva KalFire till Rais och Spartherms premiumsortiment till rejäla Jötul och Dovre.

Kassetten eller insatsen kan vara tillverkad i stål, gjutjärn eller en kombination av dessa material. Installerar du en modern kassett i din öppna spis så sparar du inte bara ved, du får ut mycket mer värme och sparar dessutom miljön.