Facebook Pixel
Växla Nav

Kassetter & Insatser

Kassetter & Insatser

Ge din eldstad nytt liv. Placera en kassett i den öppna spisen så förvandlats den till en sluten, effektiv, miljövänlig och säker värmekälla som förbrukar avsevärt mindre ved!

Bastuspecialistens utbud av kassetter och insatser är stort och vi har ett stort antal leverantörer. Vare sig dete är en kassett till en befintlig öppen spis eller om du har tänkt att bygga din egen eldstad från grunden med en egen omramning kommer du hitta det här.

Insatser och spiskassetter för öppen spis

Att sätta in en spiskassett i din öppna spis är en fantastisk investering. Kassetten eller kamininsatsen kan vara tillverkad i stål, gjutjärn eller en kombination av dessa material. Installerar du en modern kassett i din öppna spis så sparar du inte bara ved, du får ut mycket mer värme och sparar dessutom miljön.

Du förvandlar då en öppen spis till en effektiv eldstad som ger ett rejält värmetillskott till din bostad. Vårt sortiment av spiskassetter från marknaders ledande leverantörer är stort och du kan se dem alla här under. På marknaden finns idag ett flertal kända fabrikat av kassetter och kamininsatser av vilka bl a kan nämnas är svenska Keddy och Contura, norska Jötul,  och danska Rais och Scanspis DSA.

Platsbygg din egna eldstad med hjälp av en insats

När man ska platsbygga en eldstad använder man en insats i stål eller gjutjärn att bygga runt, sen kan man använda allt från tegel och betongblock till lätta silcaskivor och bygga upp omramningen, vilket skapar stora möjligheter att formge utseendet själv. Kanske med vedförvaring eller lådor under, en lång bänk vid sidan oh mycket annat.

Vi har insatser från stora exklusiva Spartherm, KalFire och Rais samt Contura, Nordpeis och Jötul.

Vill du ha hjälp med att platsbygga din spis?

Vill du platsbyggda en spis men vet inte vart du ska börja? Längtar du efter en kamin men har svårt att hitta en som passar? Hör av dig till oss så hjälper vi till och vi kan även rita upp din spis till dig!

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.
© Copyright Bastuspecialisten 2014-2021