Facebook Pixel
Växla Nav

Grillkol, rökträ & kryddor

Grillkol, rökträ & kryddor

Grilla med bra kol, smaksätt med rökträ/chunks och krydda ditt kött med kryddor av hög kvalité så kommer du riktigt långt med din matlagning.

Det är inte bara kvalitén på råvarorna som är viktig när du ska grilla. Att kolet brinner både rent, hett och länge hänger ihop med vilka träslag som det kommer ifrån och hur det är framställt. 

Grillkol

Kamado Joes Big block kommer från Argentina och kommer från fyra hårda träslag och innehåller en blandning av både vanliga och riktigt stora kolbitar. Samma typ av kol får du med Masterbuilts kol men i något mindre bitar. Dessa är speciellt bra för Masterbuilts Gravity Fed smokers. Marabu / kubakol är ett mycket hårt träslag som lämpar sig mycket väl för riktigt långa grillstunder, så kallad Low and Slow BBQ.

Rökträ

För att sätt mer smak på det du grillar kan du lägga i rökchunks eller träflis bland kolen. Beroende på vilket träslag det är får du olika smakbilder på din mat, sötma, friskhet eller djup och kraftig rök. 

Kryddor

Vi har också tagit in grillkryddor / rubs av riktig hög kvalite från Jess Pryles, Hardcore Carnivore. De innehåller inte tillsatt glutamat (MSG) eller artificiella färgämnen. Hardcore Carnivore kommer i 7 olika blandningar som verkligen sätter krydda på tillvaron! Jess Pryles är en respekterad expert inom den grillstil som kallas Texas BBQ. Självklart går dessa kryddor att använda till annan matlagning än just vid grillen.

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.
© Copyright Bastuspecialisten 2014-2023