Facebook Pixel
Växla Nav

Murspisar

Murspisar

Vi har murspisar i många former och varianter, allt ifrån raka och moderna, till murspisar med ett mer klassiskt utseende.

Det finns varianter för hörn, rakvägg och spisar med både två- och tresidigt glas.  Murspisar i "byggsats" från bland andra Contura, Jötul, Keddy och Nordpeis hittar du hos oss.

Murspisarnas fördelar

Att köpa en murspis är en investering för dina uppvärmningskostnader och ditt boendes mysfaktor, men även för miljön. Ved är ett förnyelsebart biobränsle och när elden förbränns släpper den ut lika mycket koldioxid i luften som växterna gör när de bryts ner i naturen. Då de flesta murspisar är av det tyngre slaget har många också en effektiv värmelagring.

Murspisarnas uppbyggnad och material

Det vanligaste materialet hos murspisar idag är olika former av betong, med det finns även vissa täljstensmurspisar, samt modeller med plåtomramning. Flera modeller finns även med extra värmemagasin som går att välja till.

Många av murspisarna är tänkta att stå direkt mot en vägg utan luftspalt. En del har inbyggda brandväggar medan andra kräver att väggen skyddas med någon form av brandvägg.

Stora variationsmöjligheter på ytskikten

Spisarna i betong är normalt sett tänkta att målas, vilken kulör väljer du själv. De kan även putsas för ett mer rustikt utseende, eller varför inte måla med strukturfärg?

Vissa av de lite mer moderna murspisarna i betong kan till och med lämnas omålade för en snygg och modern betong-look. Dock är betong ett lite poröst material så en snygg betongfärg/betongspackel kan med fördel läggas på din murspis. Se här hur Norpdeis lägger på en betongfärg på en av sina spisar.

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.
© Copyright Bastuspecialisten 2014–2024