Facebook Pixel
Växla Nav

Gabriel Kakelugnar

Gabriel Kakelugnar

Gabriels Kakelugnar ger värme till själ och hjärta!

I Timmernabben, vid smålandskusten, finns 150-åriga traditioner av att bearbeta lera till vackra föremål. Här har Gabriel Kakelugnar sin hantverksmässiga tillverkning av kakelugnar. Modeller som lever upp till höga krav på design, verkningsgrad och hänsyn till miljön.

Fördelarna med en kakelugn

Gabriels kakelugnar ger jämn och behaglig värme i både äldre och nyare hus. Den stora massan i kakelugnen gör att värmen avges under lång tid vilket ger skönare inomhusklimat. Den traditionella 5-kanaliga rökgasprincipen är fortfarande oöverträffad. Beroende på hur du eldar så tar det nästan alltid ett dygn innan kakelugnen är helt sval.

Modernt och energieffektivt

Tack vare modern förbränningsteknik är verkningsgraden hög och utsläppen låga. Den höga verkningsgraden innebär samtidigt att vedåtgången blir mindre. Kakelugnen ger också lägre uppvärmningskostnader än vad eldning i en braskamin uppvisar.

En unik prägel på ditt hem

I princip alla kakelugnar från Gabriel kan anpassas efter dina önskemål. Gabriels handmålade dekorer ger kakelugnen en extra dimension. Välj en av deras befintliga dekorationer eller skapa ett eget mönster unikt för dig.

Se mer om Gabriel kakelugnar

Gabriel tillverkar sina kakelugnar med stor omsorg och med genomtänkta detaljer. Det är mycket handpåläggning för att ta fram deras fina kakelugnar och du kan se mer i denna presentationsvideo om du vill.

12 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida
© Copyright Bastuspecialisten 2014–2024