Facebook Pixel
Växla Nav

Brasvärme

Brasvärme

Brasvärme i villor och fritidshus är idag, förutom den höga mysfaktorn, också en kompletterande värmekälla som sprider trivsel och skapar en god uppvärmingsekonomi.

Vi har kaminer, murspisar, skorstensfria kaminer, brastillbehör och utespisar från ledande tillverkare i en mängd olika designer och material.

Miljögodkända kaminer

Från 2018 är det krav på att kaminer vid försäljning ska vara energimärkta. Detta för att underlätta för konsumenter att välja nya effektiva kaminer med låga utsläpp, vilket gynnar miljön både lokalt och globalt. Våra eldstäder från de ledande märkena Contura, Jötul, Keddy, Nordpeis, Scanspis m.fl. har självklart denna energimärkning.

Effektiv och ekonomisk uppvärmning

Brasvärme har en god uppvärmingsekonomi och har betydande miljöfördelar genom att du använder en förnybar energikälla som är lokalt producerad med lågt transportinnehåll.

Stor bredd på vårt sortiment

Det finns kaminer med modernt formspråk och mycket glas alternativt klassiska gjutjärnskaminer med vackra mönster och spröjs. Du kan välja en insats och skapa din personliga spis. Möjligheterna är många och vårt utbud är stort.

Värmelagrande spisar

Söker du en kamin som håller värmen länge är en täljstenskamin eller murad spis något för dig eller varför inte en äkta kakelugn?

Kassetter till öppna spisar

Har du en öppen spis där du mest eldar för kråkorna finns det kassetter som producerar mer värme än vad som sugs ut genom skorstenen. Du eldar säkrare, mer värmeffektivt och med miljövänligare förbränning.

Skorstensfria kaminer för dig som vill ha eld utan rök

För dig som inte vill eller kan installera en skorsten har vi på Bastuspecialisten ett stort sortiment av skortstensfria kaminer och insatser. Utseendet varierar från det som ser ut som klassiska öppna spisar till rena designmöbler, fast med eld.

Elda utomhus och laga mat under bar himmel

Förgyll din utemiljö med en snygg eldstad i trädgården, på din altan eller uteplats. Vi har ett stort antal utomhuskaminer, eldfat eller varför inte investera i en riktigt bra grill eller pizzaugn?

Fördelen med brasvärme

Utöver den höga mysfaktorn med en eldstad så kan du se mer om brasvärmens fördelar som visas här i en informativ film.

Kampanjer

Aktuella kampanjer inom brasvärme visas med de produkter som ingår.

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.
© Copyright Bastuspecialisten 2014–2024