Facebook Pixel
Växla Nav

Vedspisar kök

Vedspisar kök

Vedspisar och gjutjärnsspisar

Spraket och värmen från en vedeldad gjutjärnsspis ger en härlig stämning i köket. Dofterna från grytan, ett långkok på spisen, är även för många en njutning.

Fördelarna med vedpis

Med en vedspis i köket blir du oberoende av el och kan i alla lägen laga din mat och värma din bostad. Vedspisens utveckling har kommit långt och numera finns spisar för alla skiftande önskemål, från den lilla enkla "nostalgispisen" till senaste med glaslucka, keramikhäll och många andra finesser.

Välj en design som passar dig

Hur en vedspis ser ut är av största vikt för många. En gjutjärnsspis gör sig numera populär även i de moderna hemmen med rena och moderna linjer så ger en klassisk vedspis mot det nybyggda en nostalgisk känsla som endast en vedspis kan ge i ett kök. Här finns det vedspiar i emelajerat stål i vitt eller atracit att välja på.

I det lantliga köket är det en mer klassisk design i gjutjärn som kanske passar bäst. En vedspis i hemmet värmer och bidrar till att öka mysfaktorn hemma. Den fungerar dels som uppvärmning och dels som mysfaktor. Verkningsgraden är en annan viktig detalj en vedspis kan ha, eftersom ju högre verkningsgrad, desto effektivare är spisen.

Miljövänlig och effektiv förbränning

Nya vedspiar, även de i gjutjärn med klassiskt utseende har en effektiv förbränning och hög verkningsgrad så de både brinner bättre och mer miljövänligt än äldre modeller.

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.
© Copyright Bastuspecialisten 2014–2024