Facebook Pixel
Växla Nav

Bastuinredning

Bastuinredning

Bastuinredning är vår benämning på all träinredning innanför bastuväggarna. Främst rör det sig om panel och lavvirke.


Att bygga en bastu är ett roligt projekt förenat med många valmöjligheter på utseende och funktion. Oavsett om tanken att bygga själv eller låta någon göra arbetet åt dig så finns det några funderingar vi ofta möter.


-Bastuns väggar och tak täcks vanligtvis med en träpanel. I dagsläget väljer de flesta en panel i asp eller al där vi förutom ett snyggt utseende även slipper kvistar och kåda. 


-Glas i en bastu har fördelen att den ökar rymden i bastun och integrerar bastun med badrummet. Allt ifrån glasdörrar till hela fronter är uppskattat.


-Välj aggregat efter hur ni vill bada. Ett väldigt stort stenmagasin ger möjligheten till högre luftfuktighet men en längre uppvärmningstid och något lägre topptemperatur. En annat val kring aggregaten är hur de ska styras. I dagsläget finns allt mellan vred på aggregaten till avancerade styrpaneler med koppling till mobiltelefonen.


-En enkel armatur på väggen skänker förvisso ljus till bastun men den vanligaste lösningen våra kunder önskar är att integrerade ljuslister i inredningen och leddioder i tak. Det vi tycker är viktigast är att belysningen skänker bastun en mjuk och varm atmosfär.


-En av de mer komplicerade detaljerna i bastubyggnationen  är inredningen. Därför väljer de flesta av våra kunder att beställa måttanpassade lösningar. Våra inredningar finns att få i flera träslag och många utföranden.

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.
© Copyright Bastuspecialisten 2014–2024