Facebook Pixel
Växla Nav

Infraröd bastu

Infraröd bastu

Infraröd bastu betyder att basturummet eller infrarummet har paneler som ger direktverkande värmestrålar med hjälp av infraröd strålning. Dessa är helt ofarliga. IR-bastun kan brukas antingen med ett helt infrarum eller paneler som kan sättas in i befintlig bastu, så att du kan bada ett bastubad och samtidigt få de hälsosamma effekterna av infravärmen.

Infrabastu eller infrarum är ett utmärkt komplement till din vanliga bastu. En IR-bastu är energisnål och behöver inte förvärmas, utan du kan sätta dig i infrarummet och slå på infran, så är det klart.

På bara 2 minuter har rummet värmts upp, till skillnad från en torrbastu som tar 20-30 minuter att få värmen upp till rätt temperatur. Det krävs en betydligt lägre temperatur i en infraröd bastu för att vara effektiv då värmen kommer från infrarött ljus.

Infrabastun är ett hälsofrämjande bastubad

Den komfortabla värmen en IR-bastu avger har goda effekter på stress och utmattning. En halvtimme i en infraröd bastu om dagen har visat sig ha långsiktiga positiva hälsoeffekter.

Värmen ifrån infravärmen värmer dig inifrån och det är detta som är så bra för kroppen. Infrabastun hjälper kroppens återhämtning efter träningspass och hjälper även vid muskel- och ledvärk tack vare att den infraröda strålningen går direkt in i kroppen och mjukar upp.

IR-strålning används i medicinska sammanhang och anses ha egenskaper som lindrar vid reumatism, muskelsmärtor och liknande besvär. IR-bastu ger även en ökad blodcirkulation i huden vilket är avgörande för en vacker hy. En inre glöd skapas då lagrade orenheter rensas ut på en djup nivå och ger en förbättrad spänst och elasticitet i huden.

8 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida
© Copyright Bastuspecialisten 2014–2024