Facebook Pixel
Växla Nav

Bastuugn Harvia Legend 150

10 671 :-
Lagerstatus: Finns i lager

Visas i vår utställning

Artikelnr
HAWK150LD

Harvia Legend är handgjord och ger en njutning i bastubadet tack vare sin gedigna design och sitt stora stenmagasin.

Den svarta stålställningen på Harvia Legend innehåller mycket stenar, och när de hettas upp får du ett härligt bastubad även vid lägre temperaturer. Det stora antalet stenar garanterar bra värme, även om elden slocknar emellanåt.

Genom glasluckan har du fri sikt till elden och de smala karmarna garanterar att mycket av glaset är synligt. Det är glöden som kompletterar bastuatmosfären i en vedeldad bastu.

I Legends eldstad finns en modern gallerstruktur som delar upp förbränningsluften. En del av förbränningsluften leds till den övre delen av eldstaden vilket leder till att förbränningen är effektivare och renare. Gallerstrukturen förlänger även bastuugnens livslängd. Säkerhetsavstånden från sido- och baksidesytorna till brännbart material är kortare än normalt, vilket gör det friare att placera lavarna.

Legend kan utrustas med en vattenvärmare av skorstensmodell. Harvia Legend finns även med förlängd brännkammare så att du kan elda från rummet bredvid, samt Legend Duo om du vill ha en braskamin och bastuugn i ett.

Tillval:

  • Skorsten
  • Golvskyddsplåt
  • Skyddsvägg
  • Bastusten
Produktinformation
Höjd 740 mm
Bredd 530 mm
Djup 530 mm
Effekt 16 kW
Vikt 58 kg
Rökrörsdiameter 115 mm
Bastuvolym 6–13 m³
Stenmängd 120 kg (10–15 cm)
Minsta takhöjd i bastun 1750 mm
Liknande produkter
© Copyright Bastuspecialisten 2014–2024