Facebook Pixel
Växla Nav

Jötul braskaminer

Jötul braskaminer

Jötul gjutjärnskaminer sedan 1853 - Modeller som varar i generationer och är miljövänliga! Samtidigt 2017 - belönad med högsta design award.

Jötuls tidlösa braskaminer är länken mellan historia och nutid och har sin naturliga plats i moderna bostäder. De är en blandning av norskt gjutjärnshantverk och funktionell, modern design, som både är nyskapande och på samma gång motståndskraftig mot kortlivade trender.

Prisvinnande design

Jötul F370 Advance braskamin vann 2017 en iF DESIGN AWARD i kategorin möbeldesign. iF DESIGN AWARD är Tysklands äldsta och en av världens mest prestigefyllda designpriser. Man har belönat produkter med utsökt design i mer än 60 år.

Norskt gjutjärn

Jötul väljer att ha gjutjärn i sina kaminer av samma anledning som att bilproducenter tillverkar motorn i gjutjärn. Gjutjärn är extremt lämpligt för att tåla stora temperaturväxlingar, formbart och slitstarkt. Dessutom är alla delarna i Jötuls gjutjärnskaminer utbytbara om det behövs.

Gjutjärnskaminer - Miljövänliga braskaminer som varar i generationer. 

Jötul är mån om att du ska få en ren njutning framför elden. Deras ambition är att vara global ledare när det gäller miljövänlig kaminteknik. Ren förbränning innebär att kaminen har ett dubbelt förbränningssystem som utnyttjar veden maximalt och genererar extremt låga föroreningsnivåer. Upp till 90 % av gaser och partiklar i röken omvandlas till värme.

Jötuls Klass 1 - testat för hus med lågt energibehov.

Braskaminen kan bränna rent och effektivt vid en lägre effekt än vanliga kamner. Testad som rentbrännande med en vedförbrukning på 0,8 kg ved per timme eller mindre.


Lång garanti

Jötul lämnar upp till 25 års garanti på sina produkter om du registrerar din Jötul kamin på Jötuls hemsida.

Artiklar 1-12 av 28

Sätt fallande sortering
Sida
per sida
© Copyright Bastuspecialisten 2014–2024