Facebook Pixel
Växla Nav

Jötul

Jötul

Jötuls kombination av gjutjärn och täljsten ger kaminen unika egenskaper och hög hållbarhet.

Gjutjärnet på Jötuls kaminer blir snabbt varmt och leder in värmen i täljstenen som sedan håller kvar värmen under lång tid. Många av Jötuls energieffektiva och renbrinnande täljstenskaminer har en värmeavgivning under 6-8 timmar och lite "måttligare" effekt under tiden du eldar.

Prisvinnande design

Jötul F370 Advance serie vann 2017 en iF DESIGN AWARD i kategorin möbeldesign. iF DESIGN AWARD är Tysklands äldsta och en av världens mest prestigefyllda designpriser. Man har belönat produkter med utsökt design i mer än 60 år.

Ren och effektiv förbränning

Jötul är mån om att du ska få en ren njutning framför elden. Deras ambition är att vara global ledare när det gäller miljövänlig kaminteknik. Ren förbränning innebär att kaminen har ett dubbelt förbränningssystem som utnyttjar veden maximalt och genererar extremt låga föroreningsnivåer. Upp till 90% av gaser och partiklar i röken omvandlas till värme.

Lång garanti på gjutjärnsdelarna

Jötul lämnar 5 års garanti på sina externa gjutna delar på sina produkter, men registrerar din Jötul kamin på Jötuls hemsida får du istället hela 25 års garanti!

5 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Täljstenskamin Jötul F377 Advance
  Täljstenskamin Jötul F377 Advance

  iF DESIGN AWARD. Modernt och elegant formspråk med vacker täljsten på sidor och topp. Finns som standardhöjd samt som high top med ännu mer värmelagrande täljsten.

  Från 32 900 :-
 2. Täljstenskamin Jötul F 165 S
  Täljstenskamin Jötul F165S

  Jøtul F 165 S karaktäriseras av sina stora sidoglas, värmelagrande täljsten och den praktiska förvaringsplatsen i sockeln.

  28 900 :-
 3. Braskamin Jötul F263 S
  Täljstenskamin Jötul F263S

  Jötul F263 S en värmelagrande täljstenskamin med stora sidoglas för moderna bostäder med ett litet uppvärmningsbehov, men ändå tillräckligt kraftfull för att klara köldtoppar.

  31 900 :-
 4. Täljstenskamin Jötul FS162 Advance
  Täljstenskamin Jötul FS162 Advance

  Täljstenskamin i rund modell med unik ventillösning. Finns även som "high top" modell.

  Från 60 900 :-
 5. Jötul F145 S täljsten
  Täljstenskamin jötul F145S

  Liten och klassisk kamin med en modern twist. Täljstensinramning för lång värmelagring.

  21 700 :-

5 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
© Copyright Bastuspecialisten 2014-2021