Facebook Pixel
Växla Nav

Ecofan kaminfläkt 806

1 895 :-
Lagerstatus: Finns i lager
Artikelnr
EF806

EcoFan™ är en värmedriven fläkt som är konstruerad för att cirkulera värmen från en kamin eller vedspis runt i rummet för en bättre värmespridning. Fläkten använder inte batteri eller nätanslutning.

806 är speciellt konstruerad för kaminer/spisar med lägre yttemperatur som t.ex. gas, täljsten osv. Den tål inte temperaturer över 150ºC.

 

Fläkten har ett termoelektriskt element som fungerar som en liten generator, denna generator driver fläktens motor. När generatorn blir utsatt för en temperaturskillnad mellan topp och botten, producerar den elektricitet. Botten av enheten blir uppvärmd av foten till fläkten, medan toppen blir avkyld av fläktbladen. Denna effekt kallas för ”Seebeck effekten”, en förklaring till denna, se nedan.

Enheten som producerar ström är en unik halvledare baserad på Seebeck-effekten. När två olika halvledare (p-typ och n-typ) är ihopkopplade kommer de att etablera en elektrisk potentialskillnad. Genom att påföra en temperaturskillnad över dessa halvledarelementen leder det till en förflyttning av elektroner. Dessa elektroner kommer då att strömma genom ledningarna kopplade till den lilla elektromotorn och få den att gå runt. Och därmed blåser fläkten!

Produktinformation
Höjd 240 mm inkl fläkbladen
Bredd 230 mm inkl fläktbladen
Djup 100 mm
© Copyright Bastuspecialisten 2014-2022