Facebook Pixel
Växla Nav

Den platsbyggda moderna spisen

Den platsbyggda moderna spisen
Av Mikael Wahlström, Bastuspecialisten
Följ denna författare

Den platsbyggda moderna spisen

Kring effektiva spisinsatser skapar vi designade spisar med glasöppning åt en, två eller tre sidor, eller varför inte som rumsavdelare med en isnats med genomsyn. Rummets miljö och storlek samt personliga krav och önskemål styr skapelsens design. Manteln runt insatsen kan göras i kostnadseffektiva kalciumsilikatskivor, värmelagrande schamottskivor eller betong och tegel. Dina önskemål styr valet!

Vi kan även hjälpa till att rita upp din spis.Nedan ser du några exempel på ritningar samt foton på spisar vi byggt. Läs mer om vår tjänst CADritning.

Du kan boka en säljare för att i lugn och ro gå igenom dina önskemål eller titta in och träffa någon av våra kunniga spissäljare.

Den platsbyggda moderna spisen är perfekt för dig som vill sätta en personlig prägel på din eldstad. Kvalitet och funktion garanterar vi! Se så många olika insatser vi har att välja på.

 

Platsbyggd spis i höjd med köksbänk

Platsbyggd spis som monterades i höjd med köksön. Detta gjorde även att ett vedfack fick plats under spisen. Hörninsats med hisslucka från Spartherm med kromade lister & handtag. 

Stor platsbyggd spis med 3-sidigt glas

Stor insats från Kalfire med frontglas på hela 90 cm. Glas även på sidorna gör att insynen till lågorna blir optimal. Här med en "svävande" hylla i sten samt att den svarta dekoren ine i insatsen har fått fortsätta ut på sidorna. Detta göra att glaset nästan försvinner.

Platsbyggd spis med frontglas

Stilig och elegant omramning runt en kassett från Contura. En murad spiselkrans ger spisen ett klassiskt utseende och insatsen ser till att förbränningen är optimal. 

Platsbyggd spis

Platsbyggd spis med insats från Spartherm. Glas på tre sidor och vedfack / sittbänk som går ut åt båda sidorna.

 

Platsbyggd spis

Snygg och modern platsbyggd spis med rena linjer. Insats med glas åt två håll. Litet indrag på ovansidan gör att den inbyggda skorstenen får ett nättare utseende. Insatsen har hisslucka och kommer från Contura.

Platsbyggd spis

Jötuls gjutjärnskassett i520 med hörnglas. Omramningen byggdes med vedfack i sidan och en praktisk hylla för foton och värmeljus. Denna kassett fungerar också bra som insats i befintlig öppen spis och kan väljas med glas på en, två eller tre sidor.

 

hörn med bokhylla

Hörnspis med liten bänk / vedförvaring på ena sidan samt att vi drog fram den något för att få till en liten bokhylla på andra sidan. Insatsen är från Spartherm.

 

 

platsbyggd spis bild m

Platsbyggd spis i klassisk design med stenhylla för att slippa eldstadsplan på golvet.. Insatsen från Spartherm har ett stort och brett glas som ger stor insyn till elden.

 Plattsbygd spis m

Härlig platsbyggd spis med högt vedfack och asymetrisk omramning med rundade hörn. Insats från Contura.

Platsbyggd spis med svävande hylla

Denna platsbyggda spis har fått en "svävande" hylla som både ger spisen volym samtidigt som den upplevs nätt på en och samma gång. Insatsen från Contura har hisslucka för enkelt handhavande och du slipper lister i hörnen av glasluckan.

Platsbyggd spis med glas på tre sidor

Denna platsbyggda spis står i ett rum med högt i tak. En litet indrag på ovansidan gör att överdelen inte upplevs så tung. Insatsen från Rais har glas på tre sidor och med det eleganta trähandtaget lyfter du enkelt upp hissluckan när du skall lägga i ved. Både hylla och eldstadsplan i golv är i måttbeställd sten.

Platsbyggd spis med vedfack och hörninsats

Denna spis med insats från Contura passade perfekt i hörnet och gav utrymme för ett vedfack på sidan. En elegant stenhylla och svart plåt på golvet ramar in eldstaden på ett elegant sätt.

Hörninsats med vedfack

En gjutjärnskassett från Jötul användes till denna platsbyggda spis. Vedfacket sattes längst in för att få ut spisen något från det låga hörnet. både snyggt, praktiskt och funktionellt.

Spiskassett infälld i murstock

Denna insats från norska Nordpeis fälldes in i en befintlig murstock. Ett smart sätt att utnyttja en befintlig konstruktion och samtidigt höja mysfaktorn i hemmet.

Platsbyggd spis med mycket glas och stenbänk

Denna spis fick en stor bänkskiva av sten samt att spiskåpan fick en putsad spegel för att lätta upp den annars ganska sora ytan. Denna insats från Contura har glas på tre sidor och hisslucka.

Platsbyggd spis som rumsavdelare

Ritning av platsbyggd spis i U-form. Perfekt som rumsavdelare där man oftast sitter på sidorna av eldstaden. Insatsen är från Rais och har 70 cm breda sidoglas samt hisslucka.

Stor spis med genomsyn

Denna stora spis fungerar både som hemmets hjärta och som rumsavdelare med insyn till elden från två håll. Insatsen kommer från Spartherm.

Platsbyggd spis med genomsyn till två rum

Ritning på en platsbyggd spis med genomsyn. Denna är byggd som en förlängning av befintlig vägg och ger insyn till elden både från matplatsen och från vardagsrummet. Insatsen med hisslucka kommer från Spartherm.

Platsbyggd spis med U-formad insats

Denna u-formade insats från Spartherm har långa sidoglas och fungerar perfekt som rumsavdelare eller om man oftas ser elden från sidorna. Hisslucka för enkelt handhavande när man skall lägga in veden och för optimal insyn.

Platsbyggd spis med genomsyn som rumsdelare

Denna platsbyggda spis delar av en öppen planlösning men ger insyn till elden från båda håll. Vedfacket gör att det blir lite luftigare samtidigt so mveden alltid är nära till hands. Insats från Spartherm.

1 år sedan
© Copyright Bastuspecialisten 2014-2020