Facebook Pixel
Växla Nav

Fördelarna med en gjutjärnskamin

Fördelarna med en gjutjärnskamin
Fördelarna med en gjutjärnskamin

Klassisk kamin i gjutjärn

Uppvärmningskostnaderna för el och gas tycks stiga varje vinter – och det är bara en av många anledningar till att du kommer bli nöjd med ditt köp av en gjutjärnskamin.

 

Gjutjärnskamin jötul

 

Det robusta materialet gjutjärn är vacker med värmelagrande förmåga i sig. Det som ska vara riktigt stabilt, starkt och tungt tillverkas i gjutjärn – En braskamin i gjutjärn är inte bara vacker att titta på, utan de moderna spisarna har en ekonomisk bränsleförbrukning och är även mycket goda värmespridare.

Vi på Bastuspecialisten har gjutjärnskaminer från flera stora märken, både i klassiska modeller och med modern design och varje braskamin förhöjer rummen med sin charm. Nya gjutjärnskamin är även lättskötta och har effektivt konvektionssystem.

 

Gjutjärnskamin Jötul

 

Så här tar du hand om din gjutjärnskamin

Som med allt så är en regelbunden rengöring av kaminen är grundläggande för att den ska hålla i årtionde och värma upp ditt hem under lång tid.

  • Rengör insidan av kaminen med lämpliga brastillbehör, vi har stort utbud av eldställ, glasrengöring och spissvärta.
  • Töm asklådan regelbundet, flera modeller har inbyggd asktömning, men vi har även ett utbud av askhantering.
  • Putsa glaset för att ta bort eventuella sotavlagringar och ta bort aska som kan ha fastnat på insidan av luckan.
  • Hur ofta din nya gjutjärnskamin behöver rengöras beror naturligtvis på hur ofta den används och vilken typ av ved du eldar med.

 

Gjutjärnskamin Contura

 

En liten smidig gjutjärnskamin passar perfekt i fritidshuset, eller i uterummet. Mysigt med en brasa att titta på och skön värme under de kalla månaderna. Låt inte kylan hindra dig från att umgås i uterummet.

© Copyright Bastuspecialisten 2014–2024